4Life Direct Insurance Services s.r.o. Vás týmto informuje, že vyššie uvedené údaje budú spracované za účelom ponúkania, uzatvárania a plnenia zmlúv o životnom a neživotnom poistení v rozsahu špecifikovanom tu. Prehlasujem, že som sa s ním zoznámil a porozumel mu.

Urobte radosť svojím malým maškrtníkom

Vaším vnúčatam či deťom sa už pomaličky končia letné prázdniny. Spríjemnite im ich posledné dni voľna napečením sladkej dobroty v podobe koláčika "cheescake" s príchuťou slaný karamel 🙂

 

INGREDIENCIE 

·       150 g sušienok

·       80 g masla

·       500 g mascarpone

·       250 g ricotty

·       4 PL Korunného cukru krupicového

·       3 celé vajíčka

·       Poleva:

·       100 ml vody

·       150 g Korunného cukru krupicového

·       100 g masla

·       80 ml smotany na šľahanie

·       0,5 – 1 čl soli

·       Na dozdobenie:

·       nasekané lieskové orechy

POSTUP

Najskôr si urobíme korpusový základ. Maslové sušienky rozdrvíme a potom k nim primiešame maslo. Do tortovej formy s priemerom 24 cm dáme papier na pečenie a na dno natlačíme hotovú zmes tak, že kúsok z nej roztlačíme i po bokoch.

Pripravíme si jednoduchý krém. V miske pomaly vymiešame na nízkych otáčkach pomocou mixéru tvarohový krém. Vylejeme ho do tortovej formy. Krém vo forme zarovnáme a dáme piecť na 170 °C asi na 40-50 minút. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť a neskôr ho dáme do chladničky na pár hodín poriadne stuhnúť.

Urobíme si polevu. Do hrnca s vodou prisypeme cukor a necháme ho pomaly rozpustiť, nemiešame. Občas chytíme rukoväť hrnca a iba zľahka ho potočíme, až kým nevznikne karamel zlatistej farby. Potom do karamelu primiešame zmäknuté maslo. Stále miešame, pokým sa karamel nespojí spolu s maslom. V závere prilejeme ešte smotanu izbovej teploty. Polevová zmes začne pomaly bublať – miešame ju naďalej, až kým nezačne bublať poriadne. Následne odstavíme z varu, chvíľu pomiešame a prelejeme do misky. Do misky s polevou pridáme soľ, premiešame a ochutnáme. V prípade, že sa nám poleva bude zdať málo slaná, prisolíme ju a necháme ju pomaly vychladnúť a stuhnúť.

Na záver cheesecake polejeme slaným karamelom. Môžeme ho dozdobiť aj nasekanými lieskovými orechmi. Dáme stuhnúť do chladničky a potom si ho už len s radosťou vychutnávame.

Zdroj: Adriana Poláková